Zdjęcia z atelier |
Autor |
Wiadomość |
kiler
|
Wysłany: Wto 29 Lis, 2022 Zdjęcia z atelier
|
|
|
Na FB muzeum w Woli Gułowskiej pojawił się krótki wpis n.t. plut. Piotra Jankowskiego z 5 PU:
https://www.facebook.com/...J8ja8mCf6XE8U6l
Wpis ten, a zwłaszcza jedno zdjęcie z galerii, zainspirowało mnie do stworzenia wątku, gdzie będzie można wstawiać zdjęcia żołnierzy WP z atelier fotograficznych z ukierunkowaniem na zdjęcia z nietypowymi elementami umundurowania lub odznakami. Pewnie każdy z Was widział już takich dziesiątki, więc myślę, że warto je zebrać w jednym miejscu.
Na zdjęciu poniżej (oprócz niezbyt udanej koloryzacji) te "piątki" na naramiennikach wydają się retuszem. Kurtka też jest trochę dziwna - wygląda na upodobnienie starej oficerskiej do wz.36 przez usunięcie kontrafałd na kieszeniach (widać szwy). Na deser jeszcze oficerski pas. |
|
|
|
|
ArturS
|
Wysłany: Wto 29 Lis, 2022
|
|
|
O tak, nigdzie nie ma az tylu dziwaczynych czasem zestawów jak w wypożyczalniach prowadzonych przez foto atelier. |
|
|
|
|
kiler
|
Wysłany: Wto 27 Gru, 2022
|
|
|
Kolejne, tym razem z forum DWS: albo taki dobry strzelec CKM albo atelier dało parę swoich błyskotek (trzeba jednak przyznać, że patki śliczne). Kurtka jakaś dziwna (zwłaszcza te duże guziki przy kieszeniach) no i pas raczej nie z tej parafii. |
|
|
|
|
|