czy moglo byc inaczej... |
Autor |
Wiadomość |
polsmol [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 26 Sty, 2006
|
|
|
Nie mogę się dokopać do mojego Konstankiewicza wiec być może głupoty pisze, ale z tego, co pamiętam to PM Suomi było znacznie więcej niż Tommych (ok 200 szt.) |
|
|
|
|
polsmol [Usunięty]
|
|
|
|
|
Jeager [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 27 Sty, 2006
|
|
|
bolas napisał/a: | Swoją drogą taki mały ekskurs Wiece że macie w Wawie w prywatnych łapach 2 magazynowe sztuki karabinu samopowtarzalnego Maroszka - kb sp. wz.35 ? |
dopiero teraz to do mnie dotarło!!!! to jest pewne???? są jeszcze w Polsce???? to genialna wiadomość!! Mam nadzieję, że nie wyjadą na zachód lub nie zostaną zlikwidowane jako wykorzystane dowody rzeczowe w jakiejś sprawie! |
|
|
|
|
bolas [Usunięty]
|
|
|
|
Jeager napisał/a: | bolas napisał/a: | Swoją drogą taki mały ekskurs Wiece że macie w Wawie w prywatnych łapach 2 magazynowe sztuki karabinu samopowtarzalnego Maroszka - kb sp. wz.35 ? |
dopiero teraz to do mnie dotarło!!!! to jest pewne???? są jeszcze w Polsce???? to genialna wiadomość!! Mam nadzieję, że nie wyjadą na zachód lub nie zostaną zlikwidowane jako wykorzystane dowody rzeczowe w jakiejś sprawie! |
troche mi sie wzór pomylił ehhh - ale chodzi o samopowtarzalny kb Maroszka ... coś ala Garand M1 ... są 2 w Wawie - oba przyjechały ze wschodu wiec juz dalej chyba nie pojada |
|
|
|
|
polsmol [Usunięty]
|
|
|
|
Ja tam słyszałem o jednym i to z wykopu, ale to nic pewnego. |
|