Kopia klamry do pasa salonowego wz. 28 |
Autor |
Wiadomość |
piotrek [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 22 Lut, 2011 Kopia klamry do pasa salonowego wz. 28
|
|
|
Coś dla korpusu oficerskiego :
Klamra odlana z mosiądzu i zaoksydowana (metaloplastyk niepotrzebnie to zrobił na tym etapie). Nie jest to jeszcze produkt finalny, teraz zostanie posrebrzona i dopiero oksydowana. To wczesna wersja klamry, późniejsze wykonywano z alpaki (w planie). |
|
|
|
|
piotrek [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 23 Lut, 2011
|
|
|
Pewnie ! Jak tylko będzie posrebrzona i zaoksydowana, będę znał ostateczną cenę i wtedy będzie można zamawiać. |
|
|
|
|
piotrek [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 23 Lut, 2011
|
|
|
Dobre kopie szyje pasów salonowych szyje Hero Collection, więc nie widzę potrzeby rozpoczynania tego tematu na nowo, tym bardziej, że byłby skomplikowany i zapewne kosztowny (konieczność znalezienia producenta taśmy, itd.). Brakowało dobrych kopii klamer, więc za ten temat się zabrałem. |
|
|
|
|
Sarna [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 24 Lut, 2011
|
|
|
Cytat: | Dobre kopie szyje pasów salonowych szyje Hero |
Niestety, o ile taśma rypsowa jest zbliżona do wizerunku oryginału, reszta pozostawia sporo do życzenia. |
|
|
|
|
piotrek [Usunięty]
|
|
|
|
A wrzuć Tomek, jeśli masz, jakieś fotki oryginału, to porównamy. |
|
|
|
|
Sarna [Usunięty]
|
|
|
|
Piotr, już wklejałem w zeszłym roku w temacie balu; ale ok. więc jeszcze raz:
Pas salonowy wz. 28 sygnowany "Mennica Panstwowa" |
|
|
|
|
piotrek [Usunięty]
|
|
|
|
Z tego, co widzę, różnice nie są dramatyczne i łatwe do poprawienia. Wrzucę fotki mojego pasa z Hero wieczorem. Wybieram się do nich na dniach, więc zasugeruję zmiany |
|
|
|
|
piotrek [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 14 Mar, 2011
|
|
|
Klamra po srebrzeniu i oksydowaniu.
|
|
|
|
|
Sarna [Usunięty]
|
|
|
|
- czy jest szansa na wyeliminowanie 'robaczków' na hełmie rzymianina? To bardzo delikatny rysunek, jeśli jest trudno skopiować to może lepiej zrobić na gładko? |
|
|
|
|
piotrek [Usunięty]
|
|
|
|
Myślę, że da radę. Jutro będę się widział z odlewnikiem, zwrócę mu na to uwagę. Ta klamra była robiona niestety na podstawie kopii, a nie oryginału, stąd mogły się pojawić pewne niedociągnięcia. |
|
|
|
|
|